• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

DO USUNIECIA!;) sprawa wyjaśnion.

Po transakcji wypadałoby wystawić komentarz kontrahentowi :)
quixoticelixer
Amator
Amator

DO USUNIECIA!;) sprawa wyjaśnion.

Postautor: quixoticelixer » sob 26 maja, 2012

Piszę to po to abyście nigdy wiecej nie korzystali z usług tego gościa koleś jest niesamowicie nierzetelny. Nie umie nic zrobic (chwali sie jak by był nie wiadomo jakim specem)a tak serio TO G***O umie.!!!! wysłałem mu silnik zeby wymienił mi wał i kartery owszem wał wymienił a kartery tez ale na jakis szrot a umowa była ze kupuje nowy(170zł) kase dostał w efekcie karter jaki do mnie przyjechał z silnikiem to karter połamany z poprzekręcanymi gwintami co oczywiscie było skutkiem wyciekania oleju. Ale to jeszcze nie wszystko;) w skrzyni biegów nie bylo nic do roboty DZIAŁAŁA!! teraz nic nie działa 4 bieg nie wchodzi wogóle a nie mówie juz o możliwej zmiania z 3 na 1 po przez jedno przesuniecie delikatne dzwigny. oprócz tego przy pracy silnika cały czas coś NAPIE**** jak by sie miał rozleciec poprostu koleś jest OSZUSTEM!!!!!! nie mówiac o tym ze zwlekał 3 tyg na wysyłke silnika mówąc mi ze miał dwa wypadki i złamaną nogę (po czym nastepnego dnia mówił ze siedzi w pracy) ŻENADA I ZAL MI TAKICH LUDZI:((( skąd oni sie biorą nie ma to jak oszukać zielonego;) jedyne co mi pozostało to kupić nowy silnik. bo przez tego ********** do niczego sie on nie nadaje... . Na sprzedaz mam nawoą głowiece i cylinder 72cm;) jeśli ktoś zainteresowany. A jeśli wiecie gdzie kupie nowy silnik to proszę piszcie bede bardzo wdzięczny;)

P.S na jego koleżke też uwazajcie(gg 11882538);) bo kolejny ściemniacz jakich mało udaje ze nie lubi "luczyka12" a to nie prawda;)

Pozdrawiam;) i ciebie tez koleś żebyś przestał robić w balona ludzi;)
Ostatnio zmieniony wt 19 cze, 2012 przez quixoticelixer, łącznie zmieniany 1 raz.

gbstreer12345

Re: DO USUNIECIA!;) sprawa wyjaśnion.

Postautor: gbstreer12345 » sob 26 maja, 2012

To Ty jesteś głupi za przeproszeniem, żeby wysłać komuś kasę zamiast kupionych i oznaczonych częściach.

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » sob 26 maja, 2012

bez kitu i to jeszcze obcemu kolesiowi.... fakt ze jest oszustem itp. ale powinienes sie tego spodziewac.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
D_O_N:))
Majster
Majster

Postautor: D_O_N:)) » sob 26 maja, 2012

No owszem koleś jest oszustem ale również to trochę twojej winy w tym jest :P
Gdy spotkamy siê na zakrêcie manetka w dó³ i odciêcie:D

LwG wszystkim!:D!:)

Kingway.... I jestem w niebie :)

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » sob 26 maja, 2012

tak powiem, ze wydymał cie jak sie patrzy :/ Mogłeś pomyslec albo sie chociaz na forum poradzic czy to dobry pomysł ;) Nie lepiej bylo komus kogo znasz, albo dac mechanikowi? a tak masz .. Ale jak mowia czlowiek uczy sie na bledach .
<troll>

adrol

Postautor: adrol » sob 26 maja, 2012

Pewnie jeszcze ten koleś ma 13 lat i nie zna się na rzeczy, tak po za tym to wziął 170zł z częściami i naprawą? Normalnie to jak robię podobny remont to byłby koszt samych karterów jak dobrze ( w Hondzie) :D
Próbuj jakoś odzyskać stracone pieniądze dla samej zasady.
Ostatnio zmieniony sob 26 maja, 2012 przez adrol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cysta
Specjalista
Specjalista

Postautor: cysta » sob 26 maja, 2012

gbstreer12345 pisze:To Ty jesteś głupi za przeproszeniem, żeby wysłać komuś kasę zamiast kupionych i oznaczonych częściach.

Najłatwiej teraz oceniać po fakcie.
SKoro quixoticelixer nie potrafił zmienić wału, to chciał do kogoś wysłać co się zna na rzeczy. Może (to są domniemania) mechanik u niego w mieście zna się tyle co nic, to wolał wysłać komuś, żeby mu zrobił.
Pech, znalazł się jakiś prostak i skorzystał z okazji.
Napewno już będzie wiedział, co w przyszłości zrobić, ale prawde mowiąc- tracę zaufanie do forów. Nie przypuszczałbym że ktoś, z klubu, mógłby mnie oszukać - klub jest jak taka wielka rodzina... A jednak nie... Dzięki takim kretynom :/ ...
Co jak co, ale okradania kogoś z własnych, zarobionych pieniędzy to jak dla mnie jest po prostu nie do określenia. Pasożyty... brak mi słów... a nei bede pisał wyzwisk , bo i tak mi zagwiazdkuje...

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » sob 26 maja, 2012

zawsze jest jakaś czarna owca niestety ;)
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

quixoticelixer
Amator
Amator

Postautor: quixoticelixer » sob 26 maja, 2012

"Cysta" Nawet nie wiesz ile jest w tym prawdy co powiedizałes;) przyznaje dałem sie nabrac ale moze dlatego bo jestem zielony i nie miałem nigdy takich akcji poprostu przypadkiem na niego trafilem i sie stało... szczerze powiem i z tego co sie dowiedziałem od policjanta to moge to zgłosic na policje i do rzecznika praw konsumenta ;) mam całe archiwum rozmów na gg ;)

[ Dodano: |27 Maj 2012|, o 00:46 ]
wziął 170 za jeden karter który miał być nowy a nie jest... juz wiem co bede robił najpierw rzecznik praw konsumenta http://uokik.gov.pl/faq_sprzedaz_konsum ... 86#faq1186

a jeśli to nie pomorze to policja;) wszystkie rozmowy mam na archiwum gg:D konsultowałem sie z policjantem.

adrol

Postautor: adrol » ndz 27 maja, 2012

Teraz zauważyłem, że jesteś z wawy to na pewno ktoś by się znalazł do kogo mógłbyś podjechać i by Ci to zrobił, za flaszkę czy nawet jakbyś miał dać więcej za robociznę, to zaoszczędziłbyś na przesyłkach.
Co do mechaników, to byście nie chcieli wiedzieć jakie czasem prowizorki odwalają , a jeśli trafią przysłowiowego "jelenia" to wycisną z niego ostatnie złotówki, ale zdarzają się rzetelni mechanicy starej szkoły, którzy robią naprawdę dobrze i choć naprawa wychodzi drogo, bo nie stosują najtańszych zamienników tylko nowe części dobrej jakości, to biorą za robiciznę mało i często się spotykam, że od takich ludzie odchodzą do tych mówiących słodkie słówka i kasując kolosalne sumy za naprawy zrobione przez 17 letnich uczniów, którzy często nie mają o niczym pojęcia, na najtanszych częściach.
Typowy polak często lubi być wyczyszczony z pieniędzy, przez miłego mechanika, robiącego wszystko, tak żeby było.

Dobrze, że zainterweniowałeś w sprawie.

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » ndz 27 maja, 2012

Jestem spod wawy mogłem to zrobić.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » ndz 27 maja, 2012

quixoticelixer, no niestety jeśli już chciałeś żeby Ci ktoś silnik zrobił to trzeba było wysłać do kogoś zaufanego z forum a nie ... ;/

Awatar użytkownika
jablon01
Weteran
Weteran

Postautor: jablon01 » ndz 27 maja, 2012

quixoticelixer, cześć wyzywasz mnie oszustów a powiedz czy oszukałem cie?,co ci ściemniłem niby?
żebym nie popędzał łuczyka12 to byś tego silnika do dziś niemiał.
Więc człowieku pomyś co piszesz!!!!

quixoticelixer
Amator
Amator

Postautor: quixoticelixer » ndz 27 maja, 2012

nie chodzi mi tu głównie o ciebie ty byłes okk oprócz tego ze cały czas kreciłes z tym "twoim kolega" nie wiem co wyście tam robili czy wy sie lubicie czy nie wiem jedno nie mowiliscie prawdy tylko ściemnialiscie razem. Faktycznie może oszust to za mocno powiedziane ale nie jestem głupi i wiem że razem kręciliście i tyle;) pozdro za kolegę nie wiem gdzie go znalazłeś ale nie zazdroszcze;) a ja z nim nie skonczyłem. nie jestem takim debilem jak mu sie wydaje.

Awatar użytkownika
jablon01
Weteran
Weteran

Postautor: jablon01 » pn 28 maja, 2012

ok rozumiem ale chcem wyjaśnic zeby było jasne ja nic z nim nie kręciłem tylko on.

Wróć do „Komentarze”