• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Podpowiedź i może wasze propozycje

Rozmowy o motoryzacji.
przemek97
Majster
Majster

Podpowiedź i może wasze propozycje

Postautor: przemek97 » wt 16 kwie, 2013

Witam temat chyba w dobrym miejscu. Posiadam Zumico GR 200 i postanowiłem wystylizować je na cafe racer-a i w sumie robota na dniach ma ruszyć, lecz odwiecznym problemem <---(chyba) jest pomalowania i znalazłem projekt który bardzo mi się podoba detale jak światła kierunki i takie różne, a przede wszystkim kolor widział bym u siebie lecz co wy o tym myślicie ? Czekam na odp i wasze pomysły za dobre rady piwka murowane <lol>
http://www.google.pl/imgres?q=MBX+cafe+ ... 154&ty=111
kierowca z bombowca

adrol

Re: Podpowiedź i może wasze propozycje

Postautor: adrol » wt 16 kwie, 2013

Malowanie to zawsze na końcu się wymyśla, znaczy się ja tak mam, chyba, że masz już gotową wizję jak moto ma wyglądać to spoko. Wszystko jeszcze zależy jaki zbiornik zastosujesz itd. bo honda powyżej to połącznie brat style z rat style i zamontowaniem clip-onów.
Cafe racery są częściej pomalowane na wysoki połysk, wypolerowane i z chromowanymi kołamy.

przemek97
Majster
Majster

Postautor: przemek97 » wt 16 kwie, 2013

Zostawiam bak jaki jest zrobię siedzenie i zadupek nowy, schowam elektrykę i zrobię zaślepkę do ramy, wywalę klakson z lagów gdzieś pod bak, pomaluje od nowa błotniki i wahacz bo rdza i odpryski są niezbyt ładne, wiadomo plastiki wywalę, kilka pierdolniczków przy ramie się utnie i po odkręca, z "deski rozdzielczej" wywalam wyświetlacz biegów kierunków i świateł długie krótkie oraz obrotomierz zostawię tylko stacyjkę i prędkościomierz, chyba rozrusznik usunę bo i tak fajnie pali z buta, a aku tylko miejsce zajmuje kierunki na takie malutkie i tylna lampa taka mała jak starczy kasy to tak początkowe plany. Rama czarna lagi i bak na taki niebieski bo mi się podoba i tylko nie wiem jak błotniki ?
kierowca z bombowca

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » wt 16 kwie, 2013

Cafe racery ładnie wyglądają bez błotników :) A co masz zamiar zrobić z kierownicą? I myślałeś nad skróceniem ramy? :D A malowanie ładne :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » wt 16 kwie, 2013

Ja bym zrobił na wzór cafe racera z hondy ss50, bo ten zumico to jej kopia :)
Zadupek krótki jednoosobowy z tylnym lekkim podparciem, clip ony ładne, a siedzonko na sklejeczce tak ładnie :)'

A błotniki to króciutkie, malutkie jak na zdj :D
Ostatnio zmieniony wt 16 kwie, 2013 przez Yato, łącznie zmieniany 1 raz.
:)

adrol

Postautor: adrol » wt 16 kwie, 2013

Będzie to taki stonowany niebieski?
To jest najbardziej odpowiednia kolorystyka do CR.
Błotniki czarny połysk lub srebrne.

przemek97
Majster
Majster

Postautor: przemek97 » czw 18 kwie, 2013

Ta kierownicę tylko obróciłem i jeździ się świetnie, ramy nie ruszam tylko poodcinałem mocowania plastików i elektryki pomaluje się to i ładnie będzie. Błotniki i rama na czarny połysk, lagi i bak na właśnie taki niebieski, siedzenie zrobię jak w tej hondzie z linku bo podoba mi się nieziemsko takie siedzenie, a pasażerów nigdy nie woziłem i nie będę :p z półki już wymontowałem obrotomierz i wszystko inne zrobię z drewna malutką deskę rozdzielczą na stacyjkę i wyświetlacz biegów, a licznik umieszczony jest centralnie co wygląda wg mnie na prawdę stylowo. Usunę troszkę kabli z elektryki bo wszystko wystaje i wisi z tej kierownicy odrdzewi się go miejscami wypoleruje i będzie jak złoto. Dla wiadomości na koniec robione są zdjęcia z etapów budowy i jak zostanie ukończona to założę temat gdzie wszystko opiszę i pokarzę <lol>
kierowca z bombowca

BarracudaPL
Praktykant
Praktykant

Postautor: BarracudaPL » czw 18 kwie, 2013

Wg. mnie to co podałeś zdj. to jakaś porażka... ;) Błotników być nie powinno raczej wgl. mnie w c-r. Zadupek by się przydał bo w tej Hondzie to go raczej nie było... Kolor? Może meeega ciemno zielony + taka jakby żółta linia pociągnięta na obrzeżach. Albo jakiś militarny kolor ;) Jakieś moro + gwiazda wojska amerykańskiego czy coś :D To zależy od ciebie ;)
WFM --> King --> Fighter

przemek97
Majster
Majster

Postautor: przemek97 » pt 19 kwie, 2013

Bo tak jak pisał "adrol" ta Honda to mieszanka brat style z rat style dla tego nie ma zadupka i ma błotniki, a kolor robię taki jaki jest w tej Hondzie tylko ciężko znaleźć XD Błotniki chcę, albo wyprostować i pomalować, albo przyciąć przedni i zrobić tak jak w tej Hondzie z linku i w sumie zauważyłem że nie wyjdzie mi cafe racer z Zumico tylko też taka mieszanka, a co do malowania na moro czy coś nie podoba mi się to osobiście, lecz pomysł fajny. Dzięki wszystkim za pomoc
kierowca z bombowca

Wróć do „Moto-topic”