• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Pare pytań odnośnie instalacji :)

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Slabdoor
Pojazd: Zumico GR500

Pare pytań odnośnie instalacji :)

Postautor: Slabdoor » sob 13 sie, 2016

Witam jako iż miałem dość pogrzebałem w oryginalnej instalacji... moim ździwieniem było że po podłączeniu 2 regulatorów napięcia jest wprost tragiczne ładowanie zaróno na aku jak i na światła.. więc odpiąłem regulator i patrze a tam wszystko super świeci! podłączyłem pod voltomierz światła przednie i na full obrotach 17.5 V ale niestety jak podłączyłem aku to już spadło do 6V... Wiec nw o co chodzi.. postanowiłem że pojadę na któryś złom i podpier... instalacje ze skutera a zakupię magneto z cewkami od skutera :D (chińskiego 139qmb bo patrzyłem na wymiary i powinno pasować) i mam zapytanie czy ktoś coś takiego kiedyś robił? czy przekładał całą instalację z magnetem i iskrownikiem do swojej biegówy? :D

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Pare pytań odnośnie instalacji :)

Postautor: Smolarek » wt 16 sie, 2016

Szczerze to wdlug mnie robisz głupotę i sam sobie fudujesz robotę która zapewne nie wypali. Po pierwsze rodzaje instalaci sa dobierane do sposobu masowania statora to raz dwa podlaczenia sa inne chciazby z tego powodu ze tamto to automat i wiele elementów instalacji w kierunku tej myśli jest innych, po prostu ta instalacja nie podejdzie i juz. Lepiej opisz co jest problemem u podstaw twojego grzebania bo piszesz jak dla mnie z polowy roboty gdzie nie wiem po ciula dwa regle podpinasz. Jak szukasz dobrego ladowania i mocnych świaleł to można ci pomuc w mondrzejszy sposób . Przepraszam za błędy i literówki z tel. pisze. <uoee>

Wróć do „Pomoc”