• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Muli przy ruszaniu

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
kerry2
Uczeń
Uczeń

Muli przy ruszaniu

Postautor: kerry2 » ndz 18 sie, 2019

Motorower Zipp Pro GT (50 ccm),był w naprawie bo nie odpalał.Niby wyregulowany...,ale chodzi inaczej niż przed usterką..Problemem jest ruszanie.Przedtem mogłem lekko dodać gazu na 1 biegu by ruszyć,a teraz muszę go energicznie z trzy razy przegazować by mi nie zgasł przy ruszaniu.Gdy próbuje ruszyć lekko dodając gazu to go przydusza....

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Re: Muli przy ruszaniu

Postautor: Yautja » ndz 18 sie, 2019

Co było naprawiane?
Obrazek

kerry2
Uczeń
Uczeń

Postautor: kerry2 » ndz 18 sie, 2019

Wymiana cewki,świecy,sprawdzenie ładowania aku.Główna przyczyna była że paliwo dochodzi a nie odpalał ani ze startera ani z kopki..Prosiłem też o przeglądnięcie instalacji,gdyż przy wilgotniejszych dniach na postoju gdy nie jeżdziłem prąd gdzieś znikał z akumulatora...Kabel od cewki inaczej poprowadził by się woda nie dostawała,a czy prąd ucieka dalej na postoju to się przekonam...Sprawdzał go na dwóch gażnikach (bo też miałem nowy),ale został na starym..W zasadzie na nim jeżdził wcześniej.Tyle że przed awarią lepiej się zbierał przy ruszaniu.A nawet jak były te upały to odpalałem i mogłem ruszać odrazu bez czekania aż się zagrzeje..Myślałem że trochę lepiej to wyreguluje....Ciężko stwierdzić co na pewno było w nim sprawdzone,oprócz wymiany cewki i fajki ,wiem że olej spuszczał bo mówił że jest czysty....czyli może też coś z rozrządem było,,,Wiadomo jak to w serwisach,nie zawsze zrobią wszystko ...Pali,jeżdzi...tylko ten muł przy ruszaniu..

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Postautor: Yautja » ndz 18 sie, 2019

Gaźnik do regulacji, czyszczenie też nie zaszkodzi.
Obrazek

Wróć do „Pomoc”