Felgę mam 18", opone później sprawdzę, bo i tak w Kwietniu będę wymieniał na nową. Tylną zębatkę sprawdzę później, to zedytuję. A zdawcza jak wspomniałem ma 12z. Przyśpieszenie jest w miarę, ale i tak chowa się do mojego mniejszego crossa 125'tki, który na 3 biegu mnie już prawie bierze, gdy ja jade na 4 i full manetka
//Edit: Ah, może zrobi to jakąś różnice czy też nie, lecz zapomniałem dodać, że koło tył nie jest oryginalne. Jest dopasowane od Yamahy DT z 88 czy 93r bodajże. Lecz zębatka tył jest ta sama co w tamtym kole.
[ Dodano: |6 Maj 2012|, o 23:33 ]Zapłon troche opóźniony mam, ale cóż

Dopiero teraz w połowie Kwietnia wziąłem się za moto. Kupiłem nowe koło od Hyosung xrx 125, tzn. używane

Wszystko gra, łańcuch się poprawnie układa, drgania nie ma, zostaje tylko rzęzenia, ale teraz takie inne... Jakby coś w przednim kole rzęziło czy coś, ale mniejsza. Wszystko jest git, tylko ten v-max mnie zastanawia. Wynosi gdzieś 80 km/h, nawet nie wiem czy tyle... Do 60-70 spokojnie jade, ale więcej to już się piłuje silnik. Przednia zębatka 14z, łańcuch 420h 130 ogniw, nie wiem czy ma to znaczenie jaki łańcuch. Natomiast zębatka na tyle ma 58 zębów. I pytanie jest następujące, co zrobić, żeby poprawić wynik prędokości nie piłując aż tak silnika. Jakie zębatki wpierdykać?