Tematy podobne były (ogólnie o tym sporcie) ale ostatni jaki znalazłem jest już zamknięty więc postanowiłem założyć nowy...
Chłopaki... Kawasaki mam na rozkręceniu i nie wiem kiedy ukończę przeróbkę ramy... W tej sytuacji kiedy mam taki przestój myślałem by usprawnić silnik...
Słyszałem coś o jakiś odwróconych smokach w silniku czy coś ale nie znalazłem odpowiedzi jak to działa... Teoretycznie nasze silniki powinny wytrzymywać spore uniesienie góry silnika przy wlaniu do niego ok 800ml oleju... Jednakże ludzie którzy to robili jeździli naprzemiennie.... trochę zabawy i stuntu i normalnej jazdy... Niestety puki co kawasaki mam bez papierów więc puki nie braknie paliwa silnik prawie cały czas będzie łapał pion...
Dlatego myślę nad jakimiś przeróbkami umożliwiającymi lepsze smarowanie podczas wheelie...
Czy na początek tematu mógłby mi ktoś podrzucić jakieś tematy lub napisał co i jak?
Chciałbym zobaczyć jakiś temat o pompie oleju lub przegrodzie wraz ze zdjęciami, ale jakoś nie znalazłem...
Jeśli ktoś kiedyś coś takiego widział, linkiem nie pogardzę
Jeśli ktoś ma naprawdę pojęcie o teoretycznej części tego tematu niech też piszę chętnie wysłucham tych którzy mają naprawdę coś do powiedzenia i ogarniają po nie co temat...
Gra może niezbyt warta świeczki bo "teoretycznie" silnik powinien się kupy trzymać... Jednakże po moich obserwacjach z jazdy whellie na tym silniku nie byłem specjalnie zadowolony więc przynajmniej pospekulowac nad przeróbkami chcę...
Za wyczerpujące temat odpowiedzi i linki lecą piwka lub pomógł
Zapraszam do tematu
LwG

Bo mam 110cc na głowicy ze 125 i wałku rozrządu z40 ogólnie to jeszcze mam miedzianą uszczelkę 0,2mm i to ma się kręcić do tych 12000rpm
i coś czuje że ta pompa nie wyrobi xD

--->
Też doświadczyłem tego co twoj kolega z tym ze ja przzejechałem jeszcze 20 km i kaput.Tlok jak po 2 wojnie swiiatowej cylek to samo -.-