witam w przyszłym tygodniu będę wymieniał cylinder tłok i głowice na 72ccm i mam pytanie jakie dobrać przełożenie aby użyskać lepszy v-max a jednocześnie nie zamulić mojego zippa nekena na starcie i co jeszcze mozna zrobić aby poprawić osiągi
jajowy95, Standard to wymiana zębatki zdawczej na 16z. Silnik nie dostaje zamuły, a v-max jest lepszy Warto również zastanowić się nad zmianą gaźnika, jak np. PZ20, idealny by był.
Ostatnio zmieniony ndz 13 sty, 2013 przez Vesper, łącznie zmieniany 1 raz.
JeÂżeli Ci pomogÂłem, moÂżesz daĂŚ "PomĂłgÂł", lub "Browca"
a jeszcze takie pytanie bo słyszałem że polerowanie krućca ssącego podobno podnosi osiągi i rozwiercanie tłumika jest to prawda czy tylko "efekt placebo"
zębatki i łańcuch musze wymienić bo już jest na wykończeniu a zamiast gaźnika kupie chyba tylko większą dysze stożek już mam, przestawie iglice i spróbuje wypolerować ten króciec zobaczymy co to da, jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to niech pisze
A ja bym zaproponował zdawczą 15 zębów. W ogarze z tyłu mam 46, założyłem z przodu 16z i pod górkę jednak brakuje trochę mocy. Poza tym dochodzi jeszcze różnica wagi - neken jest cięższy od ogarka
Co do rozwiercenia tłumika i polerki króćca to się nie opłaca. Te zmiany praktycznie nic nie dadzą. Jak wiesz że na 72-ce będziesz miał za mało mocy to lepiej wstaw od razu 110ccm.
Ostatnio zmieniony wt 15 sty, 2013 przez Bumek, łącznie zmieniany 1 raz.