• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Romet Ogar 900 Racing 125 by michau_ek

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Re: Romet Ogar 900 Racing 125 by michau_ek

Postautor: Prelude » wt 03 lip, 2012

michau_ek, senda już dojebana bo sprzęgło ciągnie no albo kierowca idiota.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » wt 03 lip, 2012

sprzęgło dobre, kierowca hm.. no ja na tym jechałem i lepiej to nie idzie niż ogar to jest pewne.. ale sam też nie wiem jak się powinno jezdzic takim 2 suwem...

gdybym miał w okolicy jakiś idealny egzemplarz z podobnym silnikiem to bym się z nim porównam lecz narazie nie ma nic takiego.

Awatar użytkownika
Fast
Weteran
Weteran

Postautor: Fast » śr 04 lip, 2012

Heh wyprzedziłeś japońską zarzniętą kosiarkę, propsuję, ciekawe czy dałbyś radę takiej niezarzniętej z normalnym kierowcą. :|

w sumie chinol ma w miare długie przełożenia a taka kosiarka nie bardzo, więc zanim się rozpędzi będziesz już ogłoszonym zwyciężcą wyścigu, weź z jakąś szosówką się ustaw

Widzę że szybkość Cię podnieca tak trzymaj ! oklaski
Ostatnio zmieniony śr 04 lip, 2012 przez Fast, łącznie zmieniany 1 raz.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » śr 04 lip, 2012

no k***a hejterzy porównuje ogara z chinskim silnikiem niby padło jak ch** nie toczy się, gówno itp a jak już nakręce filmik z sendą (który wygrywam, nawet jakby była zajechana w ch**) to źle.

dalej - do piaggio nie możecie się przyczepić, bo jest niemal w idealnym stanie, jest z 2007 roku i ma przejechane nieco ponad 3000km. chinska maszyna ustępuje mu w jakości wykonania, trwałości i wielu innych kwestiach ale osiągami nie odbiega.

pozatym ta senda ma tak bardzo chwalony silnik derbi (coś jak am6) i powinna nawet zajechana bez problemu objezdzac "chinskie padło" ale tak nie jest. ja chce choć troche zmienić opjnie nt. tych chinoli bo większość to poprostu plotki chodzące po internecie.

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » śr 04 lip, 2012

michau_ek, nie denerwuj się ;)
na filmie widać jakie ta senda ma krótkie biegi i wgl nawet lepszy kierowca by nic na nim nie zdziałał :)

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

nie mam dzis humoru.. sory ze sie tak spiąłem..

Awatar użytkownika
Fast
Weteran
Weteran

Postautor: Fast » śr 04 lip, 2012

Stary... rozluzuj się... nie mam Ci za złe ze bujasz się chinolem i nie nazywam tego "chińskim gównem", bo sam mam takie "chińskie gówno" pomiędzy nogami, ale chodzi o to że trochę przesadzasz z tymi twoimi pokazami V-maxu i wyścigami z 50tkami, wiesz mnie też sprawia przyjemność gdy gówniarz markowym skuterem nie potrafi wyprzedzić na pozór "starego rometa" ale nie obnosze się z tym, bo lepiej byc skromnym i zadziwiać, aniżeli obnosić się z tym całemu światu, nie zadziwiając przy tym.

A co do derbijka, chocby nie wiem co takiego enduro 50 objedziesz nawet simsonem 5 czy 6 biegów V-max z 80 może to zanim się to rozkula będzie koniec, tak więc nieobiektywne porównanie
Ostatnio zmieniony śr 04 lip, 2012 przez Fast, łącznie zmieniany 2 razy.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

poprostu sam się dziwie, że te wychwalane markowce nie odbiegają tak od chińskiego gówna które wszyscy hejtują na każdym kroku.

skromność? to jest forum, jest dział nasze pojazdy, każdy swój pojazd prezentuje i jakby nikt nie wrzucał filmików, modyfikacji czy czegokolwiek to poprostu było by cholernie nudno, bo ile można komentować te same zdjęcia motoru? u mnie przynajmniej coś się dzieje, jeden odbiera to tak - drugi inaczej. gdybyś był taki skromny w ogóle nie pokazałbyś na forum swojego "cudeńka", bo po co się chwalić. ja też lubie uchodzić na spokojnego kierowce, a gdy wyzwie mnie na pojedynek jakiś pierdzący markowiec pokazac ile moje moto potrafi.

@simsonem objechać derbi? nie wydaje mi się. przynajmniej nie serią. a jeśli simson nie jest seryjny to i bez problemu objedzie to derbi, mojego ogara i wiele innych - bo to co mozna uzyskać z simsonowskiego silnika to <szok>
Ostatnio zmieniony śr 04 lip, 2012 przez michau_ek, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » śr 04 lip, 2012

michau_ek, Wydaje mi się, że dobrze utrzymany Simson spokojnie Derbi objedzie :) Silnik jest nawet lepiej wykonany niż AM6 - niemiecka, solidna konstrukcja Simsona powala na kolana. Osiągi bardzo nie odbiegają od AM6.
Gdyby tak nie było, simson poszedłby do szopy (taki los spotkał m.in. WSKę) . A jednak mnóstwo ludzi w Niemczech kula się Simsonami do dzisiaj :)
Lewa !
JeÂśli pomogÂłem - postaw browarka :D

DziĂŞki :)

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

niestety nie zgodze się z tobą. simson ma mocniejszy dół to jest pewne ale nie ma żadnego rezo, wystrzeliłby do przodu tak samo jak derbi lecz potem zostałby w tyle :)
choćby patrząc na spalanie, jak simson w seri weźmie 4 litry to będzie tyle a takie derbi wciągnie 5 czy 6 i nie mówcie mi, że tak nie jest. będę się trzymał tego co widze na co dzień a nie tego co przeczytam w internecie.

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Postautor: Bubles » śr 04 lip, 2012

Który moderator ma parcie na szkło i usunął mój post w tym temacie? Wypadało by chociaż napisać wiadomość że post został usunięty...

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » pt 06 lip, 2012

Jak już tak jedziemy po wyścigach <troll>
Mój 110cc na gaźniku 26mm objechał:
- apke srke ditech z mallossim (vmax 100kmh)
- yamahe tzrke 50 serie (v max 95kmh)
- 2x aprilia rs 50 ale 2różne a nie 2 razy tą samą :D
- Krosa aprili nie pamiętam chyba rx na cylu motor force 70cc
I na tym koniec bo np aprilia leonardo 150 na mallossim multiwarze w 2 osoby szła praktycznie równo ale jak ja jechałem sam a jak pasażer zszedł z apki to była żeźnia :D
Piaggio NRG 70 Stage 6 sport pro :D mojego kumpla miał przytarty cylek objechałem go :D teraz włożył nowy i byłem daleko w tyle :D
Zumico GR500 swap Cagiva Mito 125 ---> Suzuki GS500

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pn 09 lip, 2012

no to panowie mały up :)

wczoraj na ogarze była gleba, nie groźna ale zawsze. po nieprzespanej nocy wróciłem do domu, położyłem się na godzine, budzą mnie do kościoła no to ide w ostateczności, wsiadam na motor, kościół zaliczony - wracam do domu dojezdzam do skrzyżowania (przedni hamulec) szuter no i trach poleciałem na prawy bok, ogar krzywa stopka hamulca i podnóżek (znowu? chyba już 3 razy to samo) stopka wygląda teraz koszmarnie cała powyginana od młota i tych wypadków no ale hamulec działa to nie zmieniam nic. (nie martwcie sie, tylko ręka obdarta :F)

dziś ogar dostał nowy olej, regulacja zaworków, sprzegła no i ogółem git. nabijam bezawaryjnie km, koło 2300 na nowym silniku i wszystko jest git :)

takie głupie porównanie.. ale zawsze jakiś mocniejszy przeciwnik od sendy czy przytartego chińskiego kibla :D

http://youtu.be/5P1UB85msW0

honda już swoje najlepsze lata przeżyła ale spokojnie się bujnie do 140-150 (sam jechałem dziś 120 :D) mierzona prędkość tą hondą -100km/h było więc chińczyk też rade daje :)

Awatar użytkownika
ogorekadrian
Specjalista
Specjalista

Postautor: ogorekadrian » pn 09 lip, 2012

michau_ek, szacun za te wszystkie filmiki powoli udowadniasz ze china też może:D
Obrazek

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pn 09 lip, 2012

taki jest mój skryty plan.. jeden warunek : chińczyk musi być idealnie wyczuty aby dobrze się toczył.. np jak kumpel wsiądzie na ogara a ja na nsr.. to różnica jest masakryczna, bo "chińczyk to nie motor, to styl życia"

Wróć do „Nasze motocykle”