• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Łogar 200 czyli mój rupieć rodem ze złomowiska :D

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Re: Łogar 200 czyli mój rupieć rodem ze złomowiska :D

Postautor: Lukas995 » pn 19 mar, 2012

Benio, heh no tak wiem coś o tych sprzętach zagrzeje się i już ni hu** :D przynajmniej u mnie ;)

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » pn 19 mar, 2012

U mojego Ogara 200 dzisiaj dźwignia zmiany biegów :D

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » sob 24 mar, 2012

wczoraj przytargałem moją bestię do domu jako że już nie chodziła <bezradny>
rozebrałem silnik i po ściągnięciu cyla jeden pierścień robi tak <szok>

Obrazek

możecie wyobrazić sobie co się stało z cylkiem :D
no nic miałem jeszcze 2 pierścienie i na tłoku zaciskały się dobrze (pamiętam o tym głupim zamku) i żaden nie chciał wejść w cylek na tłoku <szok> no nic :D miałem jeden tamten "wytarty" pierścień więc go dałem na tłok czyli został 1 pierścień na tłoku i sobie myślę nie ma szans żeby odpalił przy takich rysach jednym pierścieniu itd
zrobiłem trochę kopniak tzn nie aż tak dobrze bo mi się nie chciało go całkiem rozpoławiać ale zrobiłem sprzęgło no i do składania

złożyłem go i na kopa nic... a tam dawaj na podwórko :D ku mojemu zaskoczeniu silnik jeszcze ożył :d co prawda nie miał zbytnio siły ale jechał :D no i zrobiłem sprzęgło więc pierwszy strzał ze sprzęgła :D

Obrazek

trochę się nudziło
Obrazek

pierwsze spotkanie moich obu moto

Obrazek

takie tycie rozbieranko a będzie mocniej ale do mycia chciałem żeby stał na kołach :>

Obrazek

nie oszuka przeznaczenia
Obrazek

ku mojemu kolejnemu zaskoczeniu co spodobało by się pewnie jakiemuś kolekcjonerowi to oryginalne laczki
guma sama odpada
Obrazek

ale ten napis echhh bezcenne :> zostawię te opony kiedyś na pamiątkę :D
Obrazek

no jako że możliwe że to nawet mój ostatni wpis w tym roku to ogarka zostawiam w takiej postaci bo prawdopodobnie (choć sam w to nie wieżę bo tak nie umiem :D )
to pewnie trochę postoi ;P
Obrazek

a tu delikatnie odchudzona (to już całość) instalacja elektryczna z mojego ogarka ;P
Obrazek

dziś jeszcze rozwaliłem ten dziadowski licznik bo mi straszliwie brzdękał podczas jazdy <glupek> a żeby go rozwalić by go wyjąc to musiałem się z nim pierdzielić ok 20min <glupek> gdyby polacy teraz robili swoje motory z części produkowanych w polsce to by były lepsze niż hondy i yamahy razem wzięte <prosi> no ale pomarzyć zawsze można <bezradny>

w miejsce licznika wstawię pewnie zegarek :D

i nawet światło przednie zrobiłem ;P muszę przyznać że świeci bdb <szok> no ale w końcu dokładałem zwojów do cewek od świateł i 2 cewki idą tylko na tą żarówkę z przodu a tyłu na razie nie bo nie mam lampy :D
kiedyś coś zagości by go zarejestrować ;P

no po dzisiejszym dniu jestem mile zaskoczony ;P ten stary rupieć jak na te lata powiem że jakościowo jest jak dla mnie dużo lepszy od ogara czy innych chinoli :D
na pewno po dzisiejszych oględzinach ramy nie będę się bał o jej złamanie a zwłaszcza że i tak ją wzmocnię <mysli>

ogólnie git maszynka ;P wyjefajnie by było gdybym miał spawarkę :/ pożyczę jakoś :D

prace powolutku powolutku idą do przodu jakoś ;P
niedługo może będę modził nad hamulcami silnikiem zawiasami felami itd ;P
pozdro i LwG!!

[ Dodano: |3 Kwi 2012|, o 22:24 ]
jako że z nudów i że jeszcze mogę cokolwiek tzn mogłem jeszcze cokolwiek zrobić bo dziś była wywiadówka <facepalm> to troszkę zrobiłem

mało opisze może sami się pytać będziecie albo może się ktoś domyśli ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdro i LwG!!
Ostatnio zmieniony sob 24 mar, 2012 przez BeNeK, łącznie zmieniany 1 raz.
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Wróć do „Nasze motocykle”