• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogar 900 czy Zetka 50?

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Re: Ogar 900 czy Zetka 50?

Postautor: Pawlos312 » ndz 02 sty, 2011

Do Zetki też jest jakiś kit tuningowy 80cmm czy jakoś tak. Mój kolega ma zetke, jeszcze nie widziałem, bo niedawno kupił, zima się zaczęła i już nie kumpel nie jeździ. Jak będę miał okazje się przejechać to powiem wam co nieco o tym motorki. Czytałem na innych forach, że strasznie się sypie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Misiak1177
Weteran
Weteran

Postautor: Misiak1177 » ndz 02 sty, 2011

Ja tym jeździłem, zamulona charakterystyka pracy silnika, biegi jakoś ciężko wchodzą i chodzi jak jakaś wiertarka...Nigdy w życiu.
PomogÂłem? Kliknij pomĂłgÂł :)

MĂłj sprzĂŞcik na PJ:)

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Rom ... 900/103433

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » ndz 02 sty, 2011

I ten tłumik skrócony w połowie :D Jak już się decydujesz na coś tego pokroju z tym silnikiem to GB albo Ferro.
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
Stunti
Weteran
Weteran

Postautor: Stunti » ndz 02 sty, 2011

Kupuj ode mnie kingwaya ;D
Obrazek

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » ndz 02 sty, 2011

Ziom97 pisze:Jak już się decydujesz na coś tego pokroju z tym silnikiem to GB albo Ferro.

Ziom97 dobrze mówi. Jeśli chcesz coś o wyglądzie "dorosłego" motocykla, to bierz coś z silnikiem jak w Ogarze.
Obrazek
EMO

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » ndz 02 sty, 2011

Mam zetkę z przebiegiem 6000 km i mogę wam o niej wszystko powiedzieć. Z awarii to było hmmm aaa już wiem, nic. :)

Zębatka z przodu zmieniona na 15z, bo standardowe przełożenia były mega krótkie. Tłumik jest wyciszony, że silnik prika, ale można przelot zrobić, to dźwięk będzie dużo lepszy. W wakacje co dziennie, albo co drugi dzień trasa 80 km w jedną stronę, czasami dalej. Nic nie robiłem przy motorku, tylko olej, teraz wygląda na zerowe zużycie, poprzez bazę motorka pod poj. 125, nie jak gb streety itp. (w końcu zetka tak na prawdę to 125, tylko ta wersja to mały dodatek z mniejszym silnikiem). Ogólnie same pozytywne opinie mam ta temat tej zetki, co najlepsze miałem 2 sezony temu dt 50x 2007r to się sypała jak syf i paliła 5litrów.

Przejeździłem nią sezon i teraz już jeżdżę 125.

Minusami zetki są

Wielkie wibracje
Kiepski dzwięk na tym kiepskim wydechu, w sporcie dzwięk jest dużo lepszy...
Więcej minusów nie odnotowałem, wszystko jest świetnie zrobione i zaprojektowane, no może jeszcze mini schowek pod filtrem powietrza, tylko na świecę i klucz do niej.

Niebotycznym plusem Zetki jest jej wygląd, najładniejsza wśród wszystkich chinoli-nakeadów z tym podwoziem 50 i 125. Silnik jest świetnie wykonany i bardzo fajnie pracuje. W Zetce ani razu także nie przykręcałem żadnych śrubek. Po prostu cały sezon wsiadałem i jechałem, dbać też nie szczególnie, bo ani razu nie myłem, a w ulewę musiałem raz 80 km jechać. :/

Mam same pozytywne opinie co do Zetki, większość tych komentarzy, to użytkownicy gb street, ferro itp. klonów Rometa, co nie mają pojęcia o motorku.

Podsumowując, dobry dupowóz za małą kasę, któremu zawsze zaufam. Czytałem tego kretyna http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/104045
o jego ferro na innych forach, ale na forum skuterowym wygrał wszystko. Tacy właśnie piszą, zetka to szajs, słyszałem że itp.

Misiak1177

Zetka i ogar ciągną tak samo, a na zetki standardowych przełożeniach ogarek nie ma szans, charakterystyka nie wydaje mi się więc przymulona, z ogarem zrobiłem Zetką ok 2000 km. Obydwa motorki są świetne.

Ziom97

Nie wiem czy wiesz jak wygląda tłumik do zetki ale dla mnie ten tłumik nie wygląda na
tłumik skrócony w połowie

http://img.gratka.pl/upload/auto/7474/o ... 9566_B.jpg

Wygląd jest lepszy od ferrowego, ale sam posiadam rurkę. :) Zetki z rurkami nie są już produkowane.

Pawlos312

Do Zetki można śmiało wczepić 250. Silniki z rometów k/z/zk 125 także. Jeden z użytkowników forum rometa125 miał 250 w k125, więc to nie problem. Dla mnie to tylko +, że można wsadzić nawet 250, wystarczy tylko pomyśleć.

O ten

http://www.diabolini.pl/silnik-diabolin ... -p-40.html

Pozdrawiam

[/b][/quote]
Ostatnio zmieniony ndz 02 sty, 2011 przez Outer, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Outer, jak pisałem o tym tłumiku to miałem na myśli tą wersję. http://img11.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1201340081
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Outer
Weteran
Weteran

Wiem, że o rurce pisałeś, sam taką wersję posiadam. :)

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

No ale przyznasz, że mógłby mieć taką długość jak wersje sport.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » ndz 02 sty, 2011

zetka to shit!!! nie jeździłeś pewnie na innym motorku i teraz gadasz bzdury!!!
zetka ma za nisko siedzenie lub za wysoko podnóżki zegary latają jak poj**@ne i bak jest źle wyprofilowany silnik to wg masakra biegi ciężko wchodzą i się mu skrzywił wwałek zdawzy wg masakra mógłbym o wadach zetki napisać 2x więcej niż ty Outer,
Ostatnio zmieniony ndz 02 sty, 2011 przez BeNeK, łącznie zmieniany 1 raz.
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Outer
Weteran
Weteran

Napisałem wszystko co o niej wiem, po przejechanych 6000 km, jeżdżę teraz na motocyklu, mam porównanie, spokojnie. :) Bak jest akurat dla niskich ludzi, dla mnie już niezbyt, biegi wchodzą jak w masełko, o zdawczej pierwsze słyszę, podnóżki a siedzenie i tak są dalej niż w ogarze, a to mały motorek. Gdzie ja wypsiuje bzdury, przecież to moja opinia na temat mojej zetki... <szok> Możesz wypisać wady Zetki, wg ciebie, jestem ciekawy co może być w nich jeszcze nie tak. :]

Ziom97

Pewnie, standardowy wydech jest okropny, ten co ja mam. :)

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » ndz 02 sty, 2011

Outer, wady??? chyba 95% tego motorka to wady
nim bym to wypisał to by mi klawiatura siadła :D
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Blu » ndz 02 sty, 2011

Benio pisze:Outer, wady??? chyba 95% tego motorka to wady
nim bym to wypisał to by mi klawiatura siadła :D

Kolejny zj** piszący o motorku którego nawet nie dotknął...
[center] Obrazek [/center]

Aleks
Uczeń
Uczeń

Postautor: Aleks » ndz 02 sty, 2011

Prawda jest taka, że obydwa te chinole to loteria. Trafi się zarówno bezawaryjny Ogar jak i Zetka, oraz bardzo awaryjny i Ogar i Zetka.

Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Blu » ndz 02 sty, 2011

Aleks pisze:Prawda jest taka, że obydwa te chinole to loteria. Trafi się zarówno bezawaryjny Ogar jak i Zetka, oraz bardzo awaryjny i Ogar i Zetka.

Z tą opinią trafiłeś w 10.
[center] Obrazek [/center]

Wróć do „Pomoc”