• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Regulacja gaźnika/Powietrza

stunter136
Uczeń
Uczeń

Regulacja gaźnika/Powietrza

Postautor: stunter136 » śr 10 paź, 2012

Witam wszystkich.. Zwracam sie do Was z prośbą o pomoc... Mam Bartonka Fighter 50cc..

1. Jak wyregulować gaźnik a zwłaszcza Powietrze ile obrotów w lewo jak śrubka jest dokrecona na Maxa... I czy regulować powietrze (gaźnik) Na ciepłym czy zimnym silniku ??

I na który rowek ustawić iglice ? Chodzi mi głównie o to zeby palił jak Najmniej !!! Może być wolniejszy....

Dziś miałem taką sytuacje że z tłumika ( po przeróbkach) waliło mi ogniem !!! Na świecy NGK.

Obecnie mam NGK r..

Z góry dzieki... LwG !
" Skazany na MaszynĂŞ, a raczej Ona na Mnie... "

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Re: Regulacja gaźnika/Powietrza

Postautor: pavaczek » czw 11 paź, 2012

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Regulacja gaźnika/Powietrza

Postautor: michau_ek » czw 11 paź, 2012

regulacja gaznika, tak aby był wolniejszy nie ma większego sensu - ani to nie jest dobre dla ciebie, ani dla silnika... aby jezdził długo i bezawaryjnie musi być idealnie wyregulowany :)

jeśli śrubka od obrotów jest wkręcona do konca, i obroty nie są wysokie to coś masz zdecydowanie nie tak wyregulowane. (przy regulacji polecam dobrze ustawić zawory, bo bez ich dobrego ustawienia, nie ma co regulować gaznika)

jeśli chcesz mniejsze spalanie to:
-dopompuj powietrza "na kamień",
-wymień przełożenia, tak aby przy prędkości którą najczęsciej się poruszasz obroty były stosunkowo niskie,
- spokojnie odkręcaj manetke (przy przyspieszaniu) nigdy do konca, u mnie miedzy przyspieszaniem z manetą do końca a spokojnym różnica w spalaniu jest ogromna.
Ostatnio zmieniony czw 11 paź, 2012 przez michau_ek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Pomoc”