Usterka która występuje to kierunkowskazy świecące ciągłym światłem. Zdarza im się raz na jakiś czas przygasnąć zaraz po włączeniu (jedno cyknięcie). Kierunkowskazy są oryginalne, ale kontrolki wymieniłem na LEDy. Usterka nie pojawiła się od razu po wymianie; przejechałem conajmniej kilkaset kilometrów w tej konfiguracji, a sam problem pojawił się po dłuższym postoju pod chmurką.
Zakładam, że wymiana przerywacza rozwiąże problem; zamierzam zastosować przerywacz 3-pinowy. Nie jestem jednak w stanie zlokalizować tego oryginalnego. Zdjętą mam lampę przednią, siedzenie i bak paliwa.
Dodam, że w motorowerze zamontowany jest alarm, ale z tego co rozumiem alarm "dopina" się do istniejącej instalacji, nie zastępuje on żadnego z jej elementów.
P.S. w ramach poszukiwań i rozbiórki najbardziej podobnym elementem wydał mi się ten: Link do zdjęcia
To mała kostka zamocowana bezpośrednio przy instalacji, niedaleko modułu zapłonowego, z symbolem diody. Jej wyjęcie nie spowodowało jednak zgaśnięcia kierunkowskazów, więc zakładam, że to nie to.

i jezeli zle wlozysz zarowke do gniazda w opcji, gdzie masz dwie kontrolki to rowniez nie zapyka