Mam problem z VW Polo 1.4 97r.
Samochód na biegu jałowym zbiera się na obroty bez problemu a podczas jazdy brakuje mocy i szarpie. Tzn. jadąc nim i wciskając pedał gazu do spodu samochód zbiera się i za chwile brakuje mocy.
Ponownie się zbiera i za chwile dalej brakuje mocy.Tak jakby dostawał silnik benzynę na chwile i za chwile już jej nie dostawał, i tak cały czas.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to że może być nieoryginalna pompa paliwa,(świrujący wskaźnik paliwa) najgorsze że nie wiadomo jaka powinna być oryginalna (dziś może się dowiem pojadę do ojca znajomego ma taką i numer zobaczę). Wydaję mi się że jak włączam zapłon to ona nawet za długo pompuje paliwo (to powinno trwać 3-4s a ona długo słychać że pompuje.
Druga rzecz jaka mi przychodzi do głowy to świece,przewody.
3 tygodznie temu tak miałem ale to po chwili przeszło.Wkurza jazda 80km/h
można jechać więcej ale co chwile szarpie jak załapie. Czekam na opinie choinki i adrola i kogoś kto ogarnia temat
.

na wysokości silnika mniej więcej ,to było w polonezie juuuuuż dawno ,ale taki cyrk był właśnie,jeszcze dopytam ojca ,że by nie pomylić ,bo ja poloneza nie serwisuje ,byłem tylko poinformowany o takiej awarii![:] :]](https://forum.moto-4t.pl/images/smilies/kwadr.gif)