Gaźnik to PD24 dysza główna na razie jest 90, myślę jeszcze dać trochę mniejszą. Filtr powietrza fabryczny, wydech tak samo. Poziom paliwa 16mm, iglica na 2 wrąbku od góry, pilot bez zmian (nawet nie wiem jaki rozmiar).
Strojenie jest bardzo proste, podłączam miernik napięcia pod sondę i mocuje go w uchwycie do nawigacji. Potem jazda i obserwacja co dzieje się ze składem mieszanki. Jak napięcie na sondzie jest mniejsze od 0,5 to jest uboga jak większe to bogata z tym, że sonda ma bardzo nieliniową zależność napięcia od składu mieszanki. Nie da rady tak ustawić, żeby napięcie było cały czas 0,5 bo czym bliżej tego napięcia tym sonda mierzy coraz dokładniej.
Na obrotach jałowych jak na tym filmie jest ustawione "na styk" czyli mieszanka stechiometryczna ale pod obciążeniem starałem się ustawić trochę bogatszą mieszankę żeby lepiej szedł.
https://youtu.be/RZRH7R664HQ
Sonda jest bardzo przydatnym narzędziem do wykrywania problemów z gaźnikiem bo czarno na białym wiadomo od czego silnik się dławi czy z braku czy nadmiaru paliwa.