• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Cross 110/125 blokowanie kopki.

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Szymciu2000
Pojazd: Romet RR 110, Cross

Cross 110/125 blokowanie kopki.

Postautor: Szymciu2000 » śr 22 lut, 2017

Witam wszystkich !
Problem dotyczy Crossa 110, a dokładniej startera nożnego czyli tak zwanej kopki. Działa ok do puki się nie zablokuje, i wtedy nie idzie kopnąć, przekręcenie wału trochę do przodu rozwiązuje problem lecz nie na długo, po kilku kopnięciach to samo. Silnik rozbierałem, został uszczelniony cały wymieniony lewy karter. Po tym było niby ok do puki nie pojawił się ten problem. Więc rozebrałem go ponownie. Tryb od kopki na wałku zdawczym był zerwany wymieniłem go składam z nadzieją że będzie ok.. a tu du** dalej to samo. Tryb na wałku zdawczym nie był zerwany zęby nie uszkodzone. Składam wszystko do kupy a tu dalej du**... Wałek ustawiony. Już nie mam sił na to. Ktoś coś ?
Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator
Pojazd: YAMAHA XJ600N
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Cross 110/125 blokowanie kopki.

Postautor: JOSEMORALES » czw 23 lut, 2017

witaj, jeśli możesz to wrzuć fotki mechanizmu kopki po zdjęciu pokrywy karteru i fotkę z uszkodzeniem starej zębatki . Może być tak ze wymieniony karter nie jest identyczny z oryginalnym w kwestii odlewu nawet o milimetr i stąd problem, musiałbyś szukać miejsc z przytarciami na karterze lub pokrywie bocznej. Pozdrawiam Arek

Awatar użytkownika
Reptile
Pojazd: WSK 125

Re: Cross 110/125 blokowanie kopki.

Postautor: Reptile » pt 24 lut, 2017

Trzeba to jakoś zlokalizować, sprawdź te przetarcia, rozkręć jeszcze raz sprawdź zęby i przesmaruj wszystko
Zobacz jak wybrać krem na pierwsze zmarszczki http://pierwsze-zmarszczki.pl/wybrac-kr ... -mimiczne/

Wróć do „Pomoc”