Teraz juz wiem co jak wyglada, jednak mam jeszcze jednko pytanko, czy zmiana gaznika z tego obecnego na powiedzmy VM22 bedzie miala znaczacy wplyw na moc silnika? Aktualny problem jest taki, ze troche brakuje mocy tej jednostce, oczywiscie nie oczekuje tutaj mocy jak w jakiejsc 250 jednak jakis taki niedosyt mam i wydaje mi sie, ze da sie wiecej wycisnac z tej jednostki, z tego co wiem to v-max wyciaga okol 50-70km, podczas czytania for slyszalem, ze ludzie wyciagali okolice setki, nie wiem czy to prawda czy nie, ogolnie rzecz biorac jest o moje 1 moto w zyciu wiec dopiero sie ucze co z czym sie je i dlatego takie glupie pytania, jednak co jak co ciezko znalezc konkretne informacje 

dusieq pisze:Jedni mowia, ze 0,06/0,07(...)
dusieq pisze:Czyli mam rozumiec, ze powiedzmy np taki: https://allegro.pl/oferta/gaznik-mikuni ... 8865584847 podejdzie tam bez problemu?
dusieq pisze:Kiedys zainteresowalem sie tym tematem, w sensie takim iz grzebalem przy rozrzadzie, stockoowo sa 2 punkty na obudowie i na zebatce, na zebatce oznaczenie bylo ustawione o 1 zabek do przodu do lewej strony, czyli tak jak bylo stockowo, czytalem gdzies, ze musi byc na rowni, wiec tak tez ustawilem aczkolwiek wtedy bylo jeszcze gorzej i wrocilem do ustawien stock

Jesteś pewny, że sprawdzałeś położenie zębatki względem ,,T" na magnecie a nie innego oznaczenia?
Aczkolwiek pewne rozbieżności się zdarzają. W jednym z moich silników nie dało się idealnie ustalić znacznika - przełożenie łańcucha o jeden ząbek przesuwało go za daleko. Ot, taka chińska precyzja.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości