• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Dłuższe Lagi (pomoc)

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
bbartosz92

Dłuższe Lagi (pomoc)

Postautor: bbartosz92 » śr 04 kwie, 2012

Witam. Mam pytanie i jednoczesnie problem uzeram sie z nim od miesiąca a mianowicie chce w moim ogarze zastosowac dłuzsze lagi chce zeby wyzej stal zarowno (przod/tyl) i moje pytanie jest takie od czego mozna zastosowac lagi zeby pasowaly pod seryjną polke ?? Probowalem sie tego dowiedziec juz chyba wszedzie na innych forach nikt mi nie pomogl a wlasciwie to uwazali moj pomysl za niezbyt godny uwagi :) Jezeli ktos sie orietuje to prosze o pomoc o ile sie nie myle w ogarze (2008rocznik) srednica lagow w miejscu lączenia sie z polka to 2,6 cm jezeli dobrze zmierzylem :) Licze na szybka odpowiedz :) Tutaj zdjecie moze troszke przesadzone ale ogolnie chodzi mi o cos w tym rodzaju http://desmond.imageshack....jpg&res=medium
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

adrol

Re: Dłuższe Lagi (pomoc)

Postautor: adrol » śr 04 kwie, 2012

na obrazku wygląda to jak przeróbka amortyzatorów od crossa. Twój pomysł jest w pewnym sensie nowością i chyba nikt tego nie robił z tego forum, więc musisz sam poszukać od czego by pasowało, poszukaj może od skutera pasuje. co do tego żeby zrobić to jak na zdjęciu to czeka Cię dużo przeróbek, a najlepiej skontaktuj się z właścicielem tego motocykla.

sasek94
Weteran
Weteran

Postautor: sasek94 » śr 04 kwie, 2012

lagi od łosia może;>

adrol

Postautor: adrol » śr 04 kwie, 2012

możesz próbować ale według mnie zbyt długie (całe mają chyba 60cm jak nie więcej).
Tak z ciekawości po co Ci wyższy ogar?

Awatar użytkownika
Kamil
Weteran
Weteran

Postautor: Kamil » śr 04 kwie, 2012

oszpecisz ogara tylko tymi lagami :p

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 04 kwie, 2012

oszpeci ,nie oszpeci ,Ogar ma go cieszyć ,a nie innych .
a od Pit Bike 125?

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » śr 04 kwie, 2012

wg. mnie wygląda to całkiem ładnie ; )
powodzenia w szukaniu lagów :D

aa i co do zdjęcia.. ++++++++++++++++++++++++ za brak błotnika, o niebo lepiej niż normalnie :D

bbartosz92

Postautor: bbartosz92 » czw 05 kwie, 2012

Dzieki za opinie te przychylne i nie :) mi sie to podoba odpowiadając na pytanie po co mi wyzszy ogar :) po drugie jest on wtedy ladniejszy ( moim zdaniem ) no i przy wzroscie moim ponad 180 cm czuje sie na nim troszke dziwnie zwlaszcza ze siadl mi na lagach seryjnych i jestem zmuszony je wymienic bo nie chce naprawiac :) a co do blotnika to w swoim tez nie mam przy wypadku poszedl w proch i szczerze nigdy bym nie zalozyl go spowrotem ;D od pit bika owszem ale trzeba przerabiac wyszstko nie wlozysz ich na seryjnej lampie :) te na zdjeciu owszem troszke zbyt dlugie ale wolalbym to niz nic :) jak ktos cos wymysli to prosze o podpowiedz a jak ja cos wykombinuje to dam znac :) no i fotki wstawie ;p

[ Dodano: |6 Kwi 2012|, o 11:36 ]
Witam to znowu ja podpowiadaliscie ze od łosia powinny pasowac ja o ile dobrze mierzylem to srednica lagów w ogarze to 2,6 cm troszke "szczuple" moze zle zmierzylem :) długosc calkowita lagow od łosia to 77 cm a srednica to 3,1 cm ale nie wiem ktorego miejsca to dotyczy;/ dam linka do fotki i aukcji na allegro dotyczącej tego pytu lagow moze ktos sie orietuje czy takie beda pasowac :) http://img02.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2214407422 http://moto.allegro.pl/kinroad-king-los ... 07422.html

[ Dodano: |6 Kwi 2012|, o 11:36 ]
Witam to znowu ja podpowiadaliscie ze od łosia powinny pasowac ja o ile dobrze mierzylem to srednica lagów w ogarze to 2,6 cm troszke "szczuple" moze zle zmierzylem :) długosc calkowita lagow od łosia to 77 cm a srednica to 3,1 cm ale nie wiem ktorego miejsca to dotyczy;/ dam linka do fotki i aukcji na allegro dotyczącej tego pytu lagow moze ktos sie orietuje czy takie beda pasowac :) http://img02.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2214407422 http://moto.allegro.pl/kinroad-king-los ... 07422.html

Awatar użytkownika
polo
Weteran
Weteran
Pojazd: Złomosaki DIYedyszyn
Kontaktowanie:

Postautor: polo » pt 06 kwie, 2012

Zapominasz o tym, że zacisk hamulca może nie pasować o kole nie wspominając :D
#PRzRacingTeam
Obrazek....Obrazek....Obrazek

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » pt 06 kwie, 2012

chyba ,żeby kombinować z kołem ,z motocykla ,z którego pochodzą lagi :) i to samo z hamulcem (tarcza )

Wróć do „Mechaniczne”