Chce sobie kupić stożek i mam do Was kilka pytań. Czy zyskam na mocy? Spalanie dużo się podniesie? Czy trzeba będzie coś przerabiać w motorze? Co trzeba będzie zrobić z takim wężykiem co się podłącza pod normalny filtr? Możecie też dawać swoje propozycje, myślałem nad czymś takim http://allegro.pl/filtr-stozkowy-tuning ... 97653.html
lepszy ten co Misiak1177, podał, ja mam podobny do tego co ty podałeś ale wolał bym ten 2, możesz minimalnie odczuć przyrost mocy (ja odczułem), fajniejszy dźwięk, no i jak dla mnie jakoś lepiej się ogar zbiera
Olo, Jeżeli stać Cię, to proponuję Polini Air Box, albo Malossi E5.
Nie straszna mu woda, błoto. Dodaje basowy pomruk..
Zajrzyj do testów na forum. Zagadaj do speeder'a dokładnie Ci opisze
malossi e5 box mało rzeczy strasznych ,wiem bo mam zarówno polini jak i malossi . kupuj gąbkowe o druciakach zapomnij . a i o ten przewód to o dopalacz Ci chodzi pewnie. wywal go a otwór w głowicy zaślep
Dziękuje wszystkim za wypowiedź, na 99% kupię filtr który polecił Misiak. Ma jeszcze jedno pytanie. Słyszałem, że przy stożku trzeba będzie dać większą dyszę. To jest konieczne?
Udało mi się kupić za 38zł w jednym sklepie z częściami do motocyklów. Na razie sprawdzałem na postoju to nie ma z nim żadnych problemów, tylko jak się dodaje gwałtownie gazu to trochę silnik przygasa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony wt 18 sty, 2011 przez Olo, łącznie zmieniany 2 razy.
Mam jeszcze kilka odnośnie tego wężyka co wchodzi do oryginalnego filtra. Po co on jest? Skąd się bierze w nim to powietrze? Czy coś się stanie jak go włożę do stożka?
Ostatnio zmieniony wt 18 sty, 2011 przez Olo, łącznie zmieniany 2 razy.