• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Skuter 4t nie wkreca sie

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Skuter 4t nie wkreca sie

Postautor: piotrek350 » pn 20 sie, 2012

Witam
Z kumplrem robimy jakis skuter chinski taki jak wiekszosc chinskich. Otuz jest taka sprawa ze on wgl nie chce sie wkrecic na obroty.. Przerywa, dusi się ale obroty trzyma tylko na gaz zadnej reakcji. Potrafi tak jakby przelknąc to i normalnie sie wkreci ale tylko jak juz zalapie obroty, jak spadnie do jalowego to dalej to samo.
Probowalismy ustawiac gaznik, czyszczony 3x i nawet wymieniony na jakis inny i dalej to samo. Swieca tez wymieniona, nawet cewka i to samo. Ustawilem zawory i tez to samo.
Dodam ze jak jest ta rurka z glowicy od odmy to z niej napierdziela dym i to bardzo duzo. Wiec silnik jest juz wykonczony i to jest tego przyczyną czy moze 2 gazniki są niedobre?
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Re: Skuter 4t nie wkreca sie

Postautor: Bubles » pn 20 sie, 2012

piotrek350, Sam Sobie odpowiedziałeś na pytanie, skoro wali dymem z odmy to mogła walnąć uszczelka pod głowicą, lub pierścienie są zjechane.

Ale jak mi nawalał dym z odmy w ultra X ilościach to miałem wypaloną uszczelkę od strony łańcuszka rozrządu.

Awatar użytkownika
Billy Corgan
Specjalista
Specjalista
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: Billy Corgan » pn 20 sie, 2012

Bubles pisze:Ale jak mi nawalał dym z odmy w ultra X ilościach to miałem wypaloną uszczelkę od strony łańcuszka rozrządu.

Potwierdzam ja identycznie. Do tego obroty świrowały.

Awatar użytkownika
Brzeszczot
Specjalista
Specjalista

Postautor: Brzeszczot » pn 20 sie, 2012

Mi walił to pierścieni nie było a uszczelka idealna ;D, więc zależy, czy się nie przegrzało, bo wtedy to długo się nie pojeździ <zalamka>.
bĂŞdzie moc!! ;)

Awatar użytkownika
adam94pp
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: adam94pp » pn 20 sie, 2012

Moj kumpel mial tak w colibrze ustawilem zawrowy bo byly za ciasno i chodzil jak nowy a tez walil dymem.Sprawdz zawory

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » pn 20 sie, 2012

Ja bym stawił na uszczelkę pod głowicą.

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: piotrek350 » wt 21 sie, 2012

Panowie a jednak to nie to co mowicie..
Dzis odpalilem go i jakos przypadkiem nacisnolem klamke hamulca tylnego i odziwo silnik zaczą odrazu lepiej pracowac, odrazu sie wkrecil na obroty itp. gdy tylko puscilem odrazu zacza przerywac i tak w kolko. Odrazu pomyslalem ze to czujnik stopu robi zamieszanie. Rozebralem patrze kabelki od czujnika odlaczone to podlaczylem je i dalej tak samo. gdy nacisne chodzi dobrze jak odpuszcze to przerywa. Wiec to jednak nie czujnik. Pozostal tylko caciąg hamulca no ale co ma hamulec do prazy silnika? Moze wy wiecie bo ja juz tego nie rozkminiam. Dla mnie to magia swiat xD
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » wt 21 sie, 2012

a moze chodzi o ten czujnik ze jak nie masz nacisnietego hamulca to nie zapali? odlacz go ;]
Obrazek

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: piotrek350 » wt 21 sie, 2012

No ale wlasnie go odlaczylem i tak samo. Musze wcisnac klamke i wtedy normalnie dziala.

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » wt 21 sie, 2012

To odłącz i połącz przewody razem, jak będzie dobrze to może czujnik stopu? Ale dziwne że przez to by nie chciał chodzić ;/

Awatar użytkownika
mariusz1140
Praktykant
Praktykant

Postautor: mariusz1140 » wt 21 sie, 2012

Ewidentnie brak masy... silnik-rama

Miałem wiele takich przypadków przy naprawach takich skuterków, niby przewód jest i siedzi dobrze, a jednak gdzieś jest przepalony.

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: piotrek350 » czw 23 sie, 2012

mariusz1140, leci pomogl :) to bylo jednak brak masy. Wielkie dzieki i temat do zamkniecia.

Wróć do „Pomoc”