• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Witam. Outer Rotor Kit lub inner rotor kit

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Witam. Outer Rotor Kit lub inner rotor kit

Postautor: TheStunter » sob 29 wrz, 2012

Witam jestem nowym użytkownikiem forum... głupio zaczynać pierwszy post zaraz po zarejestrowaniu się. więc proszę o pomoc..
mam cylek 88 ze stoczonnym lekko tłoczkiem do obniżenia ciśnienia.
chcę jakiegoś rotor kita zastanawiałem się nad outer rotor kit z lifana 140/150 ale nie będę wiedział jak podłączyć ładowanie pod kostke był by ktoś w stanie wytłumaczyć mi jak podłączyć ładowanie do outera rotor kita...
albo będę przerabiał swojego inner rotor kita zastanawiałem się nad wstawieniem cewki jeszcze jednej prądowej z jakiegos motorku ogar 200 mial cos podobne magneto wielkościowo co sądzicie.... o tej operacji?

mam outer rotor kit ale cewki są popalone:( i nw z kąd takie wziąść lub z czego podejdą i moduł mam do outer rotor kita ale również nie wiem jak podłączyć kable są obcięte moze ktos ma schemat takiego czegoś?
Ostatnio zmieniony sob 29 wrz, 2012 przez TheStunter, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Witam. Outer Rotor Kit lub inner rotor kit

Postautor: choinka » sob 29 wrz, 2012

Jak masz cewki popalone to chyba wystarczy dać do przewinięcia je.

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Postautor: TheStunter » sob 29 wrz, 2012

no tak... kable są pocięte przy module odcięte przy cewkach tez nie wiadomo co do czego.... chyba że ktoś by wiedział jak podłączyć ten rotor nawet pod moduł org przy moto i ladowanie.... nic nie moge znaleźć w necie duużo szperałem

adrol

Postautor: adrol » sob 29 wrz, 2012

Gdzieś na forum pisałem kiedyś jak ma być podłączony, ogólnie trochę lipa, bo wychodzi na to, że pod ten zwykły chiński nie podejdzie, a światła są chyba na jednej fazie, ale nie jestem pewny (jeśli masz outer rotor kit z regulowanym kątem zapłonu).
Jeśli chodzi o inner rotor kit to trzeba specjalisty,który ogarnie przy tym cewkę świetlną, Ten zestaw się nadaje jedynie na tor.
Dlaczego stoczyłeś tłok żeby obniżyć ciśnienie?
Jaki masz zestaw 88 i z jakim tłokiem i głowicą współpracuje?

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Postautor: TheStunter » ndz 30 wrz, 2012

moj tatuś stoczyl na tokarce cylek 110 do wymiarow 72 i do tego ok 3mm tlok tak ze siedzi w stodku na full wykorbieniu po to aby wal dluzej wytrzymal. głowica od 72cc tłok jakiegoś db wykonania dzwoni jak dzwony w kościele nie jakiś marnotrawny odlew
w moim streecie byla 50 przegrzala sie 2 cylki 72 przegrzane jeden silnik 110 przegrzany no a ja jezdze normalnie motor nigdy nie dostal w du** na maxie duzo nie jezdze tylko w chlodne dni i nie wiem czego tak sie tylko u mn sypie to.... ma ktos cos podobnego?;( myslalem do tej 88 zrobic wiatrolapy takie blaszki ktore wiatr w czasie jazdy kiieruje na cylek co sadzisz o tym?
Ostatnio zmieniony ndz 30 wrz, 2012 przez TheStunter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hubert.D
Majster
Majster

Postautor: Hubert.D » ndz 30 wrz, 2012

TheStunter pisze:moj tatuś stoczyl na tokarce cylek 110 do wymiarow 72 i do tego ok 3mm tlok tak ze siedzi w stodku na full wykorbieniu po to aby wal dluzej wytrzymal. głowica od 72cc tłok jakiegoś db wykonania dzwoni jak dzwony w kościele nie jakiś marnotrawny odlew
w moim streecie byla 50 przegrzala sie 2 cylki 72 przegrzane jeden silnik 110 przegrzany no a ja jezdze normalnie motor nigdy nie dostal w du** na maxie duzo nie jezdze tylko w chlodne dni i nie wiem czego tak sie tylko u mn sypie to.... ma ktos cos podobnego?;( myslalem do tej 88 zrobic wiatrolapy takie blaszki ktore wiatr w czasie jazdy kiieruje na cylek co sadzisz o tym?

Może lepiej chłodnicę oleju??
http://moto.allegro.pl/tuning-chlodnica ... 79815.html (jak dobrze poszukasz to znajdziesz taniej ;D)
Ostatnio zmieniony ndz 30 wrz, 2012 przez Hubert.D, łącznie zmieniany 1 raz.

adrol

Postautor: adrol » śr 03 paź, 2012

Nie potrzebnie obniżałeś ciśnienie, wał by wytrzymał.
Co do przegrzewania teoretycznie nie powinno to nastąpić jeśli dbasz o stan oleju i zmieniasz go, ale są to chinczyki słąbej jakości więc można się tego spodziewać.

Wróć do „Mechaniczne”