• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

110cc problemy sprzęgło i spalanie...

maniek5511

110cc problemy sprzęgło i spalanie...

Postautor: maniek5511 » ndz 30 wrz, 2012

Elo:) Zainstalowałem do ogarka zestaw 110 i są problemy... Gdy dodaje manetkę na opór to czuje że sprzęgło ślizga przebieg sprzęgła to 17000km czy jest to możliwe poprzez olej wlałem 10w40? posiadam tez prawie nowe tarcze od półautomatu czy one będą pasować czy mam kupić nowe do manuala? Drugi problem to spalanie wcześniej miałem 72ccm i palił jak seryjny możne 0,2 ltr więcej a teraz nie nadążam z tankowaniem wychodzi mi jakieś 3,5-4ltr, tak ma być? dodam że gaźnik seryjny. Są jakieś sposoby na zmniejszenie spalania, iglica jest na samym dole. Proszę o pomoc osoby które się coś na tym znają i wiedza jak pomóc i z góry dzięki :]
OgieĂą!!!

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Re: 110cc problemy sprzęgło i spalanie...

Postautor: TheStunter » ndz 30 wrz, 2012

przestaw iglice na samą górę lub na 2 punkt i ma być git;) do tego prawidłowa regulacja gaziora iglice ustaw na samą gore lub punkt 2 i wkręć dawke paliwa max do konca i wykrec 2 obroty po 360stopni+ obrot o 180stopni czyli 2.5 obrotu potem ustaw wolne obroty tylko wmiare rowne zemy silnik nie chodzil jak włademirec(kadafi) RÓB TO NA ROZGRZANYM SILNIKU ; )
Oliwa nic nie ma raczej ja musiałem po 12000tyskach wymienic.... według mn to zajechane sprzęgieło a moze jeszcze jedna opcja poluźnij lekko linke od sprzęgła
Ostatnio zmieniony ndz 30 wrz, 2012 przez TheStunter, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » ndz 30 wrz, 2012

Słuchaj pali ile musi. Możesz dać iglicę na środkowy ząbek i wyregulować mieszankę.
Spróbuj też wyregulować sprzęgło nie koniecznie od razu do wymiany będzie.TheStunter, nie było prościej napisać żeby wkręcił regulacje do końca i wykręcił o dwa obroty a jak będzie dalej źle to niech kombinuje dalej żeby było dobrze? To jest chiński gaźnik i nie koniecznie to 2,5obrotu będzie dobrze.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » ndz 30 wrz, 2012

po dotarciu i odpowiedniej regulacji spalanie sporo spadnie - mi też na początku silnik palił 3,5 litra, później max do 3ch przy katowaniu.

maniek5511

Postautor: maniek5511 » ndz 30 wrz, 2012

sprzęgło wyregulowane wiec z tym nie ma problemu, bo nie dociska nic a dalej ślizga... z gaźnikiem kręciłem i się dowiem co będzie jak pojeżdżę. a czy wie ktoś może czy tarcze spasują od półautomatu? i czy wiecie czym rożni się sprzęgło od 50 a od 110? i mam jeszcze następny problem tłumik nie wytrzymuje i pęka na każdym możliwym spawie...
OgieĂą!!!

marek00542
Weteran
Weteran

Postautor: marek00542 » ndz 30 wrz, 2012

ja założyłem nowe tarcze sprzęgła w GB jak przerabiałem na 110cc i mi wogule sprzęgło nie slizga

sasek94
Weteran
Weteran

Postautor: sasek94 » ndz 30 wrz, 2012

jak cos mam nowe sprzegło z dzwonem;D

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Postautor: TheStunter » ndz 30 wrz, 2012

choinka, zauważyłem że dużo osób nie wie ile to jest jeden obrót xd jeden obrót robią jako 180stoopni więc lepiej niech tak będzie... chinski nie chinski ale powinnoo 2.5ob. grac

maniek5511

Postautor: maniek5511 » wt 02 paź, 2012

ok dzięki za rade a ze sprzęgłem to muszę rozebrać i się dowiem:) zamykam:)
OgieĂą!!!

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » wt 02 paź, 2012

TheStunter, mylisz się chiński ma indywidualną regulację, loteria czy tak czy tak będzie wyregulowany.
maniek5511, Ty nie możesz zamknąć ale ja tak :)

Wróć do „Pomoc”