• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

docieranko :P

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
Awatar użytkownika
Fedex
Specjalista
Specjalista

Re: docieranko :P

Postautor: Fedex » śr 08 lut, 2012

michau_ek, Tutaj na forum ktoś sprzedawał oryginalny gaźnik od hondy cg, poszukaj w ofertach sprzedaży.

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » śr 08 lut, 2012

Fedex, już zamówiony ... ja zamówiłem :P

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » czw 09 lut, 2012

no to witam ponownie :D

silnik już w moich rękach, paczka przyszła bez pokrywy na zębatkę zdawczą, napisałem oczywiscie e mail, czekam na odpowiedz no i mam nadzieje na przesyłkę ;P

co do gaźnika? pieniądze mam więc tylko jeśli będziecie widzieli jakąś oferte to dawać mi ją :D

teraz dalej.. jak już wpakowałem 700 zł to chcę aby troche pojeździł. myślicie kiedy można by zakładać i zaczynać docierać? w tej temperaturze to chyba jeszcze nie? ;|
no i co do samego docierania.. zakładam zablokowany moduł - to jest pewne.. pierwsze kilometry oczywiscie powolutku.. i dalej po 100 km myślę wymienić ten olej? bo Bóg wie co oni tam nalali.. potem znów jeździć tak do 500 km i zmiana oleju.. myśle, że po pierwszych 500 km na spokojnie, będę już mógł czasami odkręcić manete? :) i po 1000 kolejna zmiana oleju i dotarty? dobrze myślę? jesli cos jest nie tak w moim toku myślenia mówcie mi to od razu bo naprawdę chcę to dobrze dotrzeć.

i jeszcze raz proszę o to abyście mi podawali oferty gaźników bo chcę aby się to jako tako kulało.

RideR95
Uczeń
Uczeń
Kontaktowanie:

Postautor: RideR95 » czw 09 lut, 2012

ja silnik (tyle ze 50-ke) docieralem w ten sposob ze pierwsza wymiana oleju na 300 km chyba nastepna po 1000 ale: docierany byl przez 600 km i nie wiecej jak 40 km/h (co jakies 150 km przepalenie do 50 km/h zeby sie nie zamulil). po 600 km ogien na gar i dzis jest ponad 3500 km i twierdze ze oplaca sie dobrze dotrzec moto nimo ze to mozolna robota ;/

mysle ze tak czesto nie bedziesz mysial zmieniac jak piszesz ale lepiej czesciej niz za rzadko (jak cie stac to czemu nie, bogatemu wszystko wolno ;p)
Zapraszam na www.CrazyCorpses.pl :)

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » czw 09 lut, 2012

michau_ek, jeśli masz ciepło w garażu to załóż teraz a potem już będziesz sobie śmigał jak się cieplej zrobi ;)

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

co do pokrywy zebatki HEHEH znalazłem.. bardzo sprytnie opakowana i dopiero jak wynosiłem pudło to zobaczyłem, ze jest miedzy innymi gazetami w ktore opakowany był silnik.
czyli, ze strony sprzedającego wszystko w porządku.

mam w moim garażu [w zasadzie u mnie w domu jest to nazywane "pralnia", tylne wejscie do domu,zejscie do piwnicy itp.] jest temperatura pokojowa z 20 stopni więc mógł bym montować ale wole jeszcze poczekać.. czasami muszę dojechać sam na korepetycje czy do szkoły i jak jest zimno to wolę śmignąć tą 50 tka niz nową nie dotarta 125. głównie dlatego jeszcze jej nie montuje. co do docierania chciałbym aby wiele osób się udzieliło i z tego wywnioskował bym jak najlepiej to zrobić xD

że tak to ujmę, na olej pieniądze się znajdą - zafunduje mi go tata ;p więc nie szkodzi mi zmienić go trochę częsciej niż się powinno.
Ostatnio zmieniony czw 09 lut, 2012 przez michau_ek, łącznie zmieniany 1 raz.

RideR95
Uczeń
Uczeń
Kontaktowanie:

Postautor: RideR95 » czw 09 lut, 2012

napisales to co ja :) tylko innymi slowami ;p
Zapraszam na www.CrazyCorpses.pl :)

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

potwierdziłem twoją teorię :D

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » czw 09 lut, 2012

michau_ek pisze:no to witam ponownie :D

silnik już w moich rękach, paczka przyszła bez pokrywy na zębatkę zdawczą, napisałem oczywiscie e mail, czekam na odpowiedz no i mam nadzieje na przesyłkę ;P

co do gaźnika? pieniądze mam więc tylko jeśli będziecie widzieli jakąś oferte to dawać mi ją :D

teraz dalej.. jak już wpakowałem 700 zł to chcę aby troche pojeździł. myślicie kiedy można by zakładać i zaczynać docierać? w tej temperaturze to chyba jeszcze nie? ;|
no i co do samego docierania.. zakładam zablokowany moduł - to jest pewne.. pierwsze kilometry oczywiscie powolutku.. i dalej po 100 km myślę wymienić ten olej? bo Bóg wie co oni tam nalali.. potem znów jeździć tak do 500 km i zmiana oleju.. myśle, że po pierwszych 500 km na spokojnie, będę już mógł czasami odkręcić manete? :) i po 1000 kolejna zmiana oleju i dotarty? dobrze myślę? jesli cos jest nie tak w moim toku myślenia mówcie mi to od razu bo naprawdę chcę to dobrze dotrzeć.

i jeszcze raz proszę o to abyście mi podawali oferty gaźników bo chcę aby się to jako tako kulało.
Ja jak zamówiłem silnik to przyszła mi instrukcja jak docierać. Jakbyś chciał to mogę zeskanować ;)
Ostatnio zmieniony czw 09 lut, 2012 przez Olo, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

okazało się, że instrukcja i karta gwarancyjna idą pocztą i powinny dojść jutro ;)

jaka temperatura jest najlepsza na docieranie? należy robić jakieś przerwy jak silnik się nagrzeje? bo tego nie jestem pewien :d

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

michau_ek, zapomniałem napisać, że do mnie gwarancja i instrukcja też przyszły na drugi dzień <glupek> Temp. oleju tak do 70-80 stopni, tylko że teraz raczej tyle nie nagrzejesz :D Przerwy robisz jak wybierasz się w jakieś dalsze trasy, co najmniej 25-30 km :)

Obrazek[/URL]

Motocykl jest bogiem,

prêdkoœÌ na³ogiem

Pal gumĂŞ i szalej,

nie myÂśl co dalej

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

gdzies czytalem ze najlepiej dociera się na wiosnę.. bo silnik się nie przegrzewa ani nie jest zimno.. tak mniej więcej od jakich temperatur [na dworze] można by zaczynać?

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Od każdych temp. możesz zacząć, tylko odpal go na chwilę przed przejażdżką na (1-2 min) i powoli sobie jeździj :)

Obrazek[/URL]

Motocykl jest bogiem,

prêdkoœÌ na³ogiem

Pal gumĂŞ i szalej,

nie myÂśl co dalej

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

jeśli tak mówisz.. to pojutrze założę ten silniczek :D a macie jakieś oferty chinskich gaźników typowych do 125?

chociaz jeszcze się zastanowie, czy przez najbliższe pare dni nie zostawie tej 50tki, bo cos czuje,ze po 8 godzinach stania na mrozie pod szkołą temu nowemu może coś zaszkodzić.
Ostatnio zmieniony czw 09 lut, 2012 przez michau_ek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

http://allegro.pl/gaznik-kompletny-chin ... 89908.html
A nie wolał byś dołożyć i jakiś firmowy kupić ??
Ostatnio zmieniony czw 09 lut, 2012 przez Olo, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek[/URL]

Motocykl jest bogiem,

prêdkoœÌ na³ogiem

Pal gumĂŞ i szalej,

nie myÂśl co dalej

Wróć do „Mechaniczne”